فرهیختگان وضعیت پذیرش بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشچیان با مخاطبان ویژه را بررسی کرد ‌‌‌‌‌‌

دست پر دانشگاه آزاد برای داوطلبان خاص
۲۱ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۲:۱۸ کد : ۱۲۲ هنری بین الملل پژوهش عمومی
تعداد بازدید:۷۴
فرهیختگان وضعیت پذیرش بدون آزمون در  دانشگاه آزاد اسلامی واحد استاد فرشچیان با مخاطبان ویژه را بررسی کرد ‌‌‌‌‌‌

‌‌‌‌‌‌‌دانشگاه استاد فرشچیان، واحد فرشتگان، دانشگاه حامی مادران و واحد الکترونیکی چهار واحد خاص دانشگاه آزاد اسلامی است که همیشه شرایط تحصیل و پذیرش را براساس شرایط دانشجویانش فراهم کرده است.

به گزارش فرهیختگان، ثبت‌نام براساس سوابق تحصیلی مدتی است در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده و دانشجویان بدون دغدغه می‌توانند در رشته‌های موردنظر خود ثبت‌نام کرده و وارد دانشگاه شوند. اما دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای خاصی را نیز برای افراد با ویژگی خاص دارد. دانشگاه استاد فرشچیان، واحد فرشتگان، دانشگاه حامی مادران، و واحد الکترونیکی چهار واحد خاص دانشگاه آزاد اسلامی است که همیشه شرایط تحصیل و پذیرش را براساس شرایط دانشجویانش فراهم کرده است. هرچند افرادی که قصد تحصیل در این واحدها را دارند مثل بقیه داوطلبان حتماً باید تا قبل از دوم شهریورماه ثبت‌نام خود را انجام دهند. نتایج نیز قبل از ۱۵ شهریور اعلام می‌شود و افراد می‌توانند در کلاس حضور پیدا کنند. ولی براساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش شرایطی ایجاد شده است تا درصورتی که افراد در دوره‌های با آزمون پذیرفته شده و متقاضی جابه‌جایی به محل پذیرش خود در دوره با آزمون باشند، بتوانند بدون مشکل جابه‌جا شوند و کسانی که تمایل ندارند می‌توانند در همین رشته‌ها ادامه تحصیل دهند. حالا این چهار واحد «خاص» نیز مانند سایر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی پذیرش دانشجو براساس سوابق تحصیلی را آغاز کرده‌اند.

صادق رحمتی، معاون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل فرشتگان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» از شرایط داوطلبان برای ثبت‌نام در این واحد دانشگاهی سخن گفت. به گفته او، پذیرش دانشجویان براساس سوابق تحصیلی در واحد فرشتگان در کلاس‌های ۱۵ نفره خواهد بود. رحمتی توضیح داد: «داوطلبانی که متقاضی تحصیل در این واحد دانشگاهی هستند باید تاییدیه بهزیستی مبنی بر ناشنوایی را داشته باشند. درواقع میزان درصد ناشنوایی باید از سوی بهزیستی تایید شود و براساس آن امتیازی به دانشجویان ناشنوا و کم‌شنوا تعلق می‌گیرد

معاون آموزشی، پژوهشی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین‌الملل فرشتگان گفت: «این درصد به بسیار شدید، شدید و متوسط تقسیم می‌شود که براساس میزان درصد می‌توانیم آنها را در هشت رشته که مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است پذیرش کنیم. البته در ابتدا سوابق تحصیلی این افراد موردبررسی قرار می‌گیرد یعنی وضعیت تحصیلی افرادی که برای تحصیل در یک رشته تقاضای خود را ارائه می‌دهند، بررسی شده و سپس درصد شنوایی کسانی که شرایط لازم را داشته باشند مورد بررسی قرار می‌گیرد

او ادامه داد: «کلاس‌ها ۱۵ نفره است که ۱۲ نفر دانشجویان ناشنوا و کم‌شنوا هستند و سه نفر نیز دانشجویان شنوا هستند که آنها نیز براساس بررسی سوابق تحصیلی انتخاب می‌شوند. ظرفیت کلاس‌ها براساس شرایط خاص دانشجویان و البته بیماری کرونا در نظر گرفته شده است. البته قبل از کرونا نیز همین تصمیم را داشتیم تا کلاس‌ها از ۱۵ نفر تجاوز نکند تا دانشجویان با توجه به شرایط خاصی که دارند بتوانند به راحتی در کلاس حاضر شده و تحصیل کنند.» آنطور که او توضیح داده است امسال ۱۲۰ نفر براساس سوابق تحصیلی در این واحد دانشگاهی پذیرش می‌شوند که ۹۶ نفر آنها افراد ناشنوا و کم‌شنوا هستند.

هنرهای سنتی اسلامی-ایرانی، مرکز احیا و به‌کارگیری آموزش هنرهای سنتی برمبنای شیوه استاد-شاگردی است. دانشگاه استاد فرشچیان برای سال تحصیلی جدید قصد دارد در چهار رشته و در هر رشته ۲۰ دانشجو را براساس سوابق تحصیلی‌شان ثبت‌نام کند.

میثم یزدی، معاون علمی هنری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ویژه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره رشته و گرایش‌های واحد استاد فرشچیان در مقطع کارشناسی می‌گوید: «واحد ویژه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان با بهره‌گیری از روش استاد - شاگردی و با تمرکز بر هنر اسلامی و ایرانی؛ در رشته‌های صنایع‌دستی با کد: ۶۰۱۰۶، نقاشی با کد: ۶۰۱۱۱ با رویکرد نقاشی ایرانی، فرش با کد: ۶۰۱۲۴ و معماری داخلی با کد: ۶۰۲۲۰ در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ دانشجو براساس سوابق تحصیلی پذیرش می‌کند

یزدی گفت: «حداکثر پذیرش در هر رشته ۲۰ نفر و مجموعاً ۸۰ نفر خواهد بود.» به گفته او کارگاه‌های آموزشی سفال و چوب، با مدرن‌ترین امکانات و ابزار روز تجهیز شده و دراختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت.

یزدی توضیح داد: «از آنجایی که ظرفیت پذیرش در هر یک از رشته‌ها محدود است بنابراین مراحل پذیرش دانشجو منوط به گذراندن دوره تمهیدی در واحد فرشچیان، پذیرفته شدن در آزمون عملی و تخصصی و سپس پذیرفته شدن در مصاحبه و بررسی آثار هنری هنرپژوه توسط اساتید است

علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام به نشانی اینترنتی https://reg.azmoon.iau.ac.ir مراجعه و پس از دریافت و مطالعه دفترچه راهنما؛ اقدام به خرید کارت اعتباری از سامانه (در مقطع کارشناسی پیوسته) ثبت‌نام کنند. در ادامه با ورود اطلاعات کارت اعتباری در سامانه و مشخصات کد رشته‌محل‌های موردنظر شروع به بارگذاری تصاویر و مدارک موردنیاز کرده و پس از دریافت رسید ثبت‌نام یک نسخه از آن را همراه خود نگاه دارند.یزدی با بیان اینکه رویکرد آموزشی واحد استاد فرشچیان پرورش هنرمند و استاد حرفه‌ای است، ادامه داد: متاسفانه بسیاری از واحدهای دانشگاهی صرفاً هنرشناس تربیت می‌کنند، درحالی که رویکرد استاد - شاگردی در سطح ایران و جهان ثابت کرده هدف از آموزش آکادمیک هنر پرورش هنرمندانی است که بتوانند وارد بازار کار تخصصی شده و از سرمایه آموزش کسب شده در زندگی بهره گیرند؛ از این‌رو همگام با دانشگاه‌های نسل سوم جهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فرشچیان با رویکرد پرورش کارآفرینان هنرمند دانشجو پذیرفته و تربیت خواهد کرد.

منبع خبر: فرهیختگان

لینک خبر: